Over ons bedrijf

20160819-88297

Taalent is sinds eind 2015 actief op het gebied van mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning. Onze eerste activiteiten waren korte cursussen die de inburgeringstrajecten van de deelnemers ondersteunden.

 

Daarna hebben wij op verzoek van de gemeente Zoetermeer taallessen voor de werkplek ontwikkeld. Eerst als pilot en sindsdien geven wij onze taallessen bij verschillende bedrijven waar mensen werkervaring opdoen.

 

Afgelopen zomer hebben wij een intensieve zomerschool Nederlands ontwikkeld en verzorgd.

 

Begin 2017 hebben wij Stichting Nieuwwerkcafé opgericht, waarin wij werkervaringsplekken en banen voor hoogopgeleide nieuwkomers realiseren.Ons team

Roula Bakir

Roula Bakir

Secretaresse
Annefieke Bonants

Annefieke Bonants

NT2-docent
Ellen van Son

Ellen van Son

Directeur Taalent
Eveline Brouwers

Eveline Brouwers

Projectleider Werkmaatjesproject
Bianca Kruizinga

Bianca Kruizinga

NT2-docent
Gitta Fleuren

Gitta Fleuren

NT2-docent


Onze partners

Wij bundelen graag onze deskundigheid en ervaring met andere partijen in Zoetermeer. Hierdoor kunnen we diensten op maat aanbieden.

 

Huiswerkbegeleiding Zoetermeer

Huiswerkbegeleiding Zoetermeer is onze partner bij het begeleiden van jongeren bij hun school. Huiswerkbegeleiding Zoetermeer is een sociaal betrokken bedrijf. Wekelijks verzorgen zij taal- en rekenlessen aan basisschoolleerlingen en huiswerkbegeleiding aan middelbare scholieren. Huiswerkbegeleiding Zoetermeer heeft als doel om begeleiding bij het leren voor iedereen in Zoetermeer toegankelijk te maken.

Het Taalhuis

In het Taalhuis werken alle Zoetermeerse organisaties die met taal te maken hebben samen. Tijdens de inloopspreekuren zijn deskundige vrijwilligers aanwezig om mensen te helpen bij het vinden van een passende taalondersteuning in Zoetermeer. In het Taalhuis is ook een collectie aanwezig om zelf aan de slag te gaan: studiemateriaal om de taal beter te leren lezen en schrijven. Het Taalhuis is gevestigd in de hoofdbibliotheek in Zoetermeer.

 

Stichting Leergeld Zoetermeer

Stichting Leergeld Zoetermeer richt zich op schoolgaande kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die niet mee kunnen doen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie, kunnen bij Stichting Leergeld terecht.

 

 
Logo’s

 

 

 

logo-medium

 

 

taalhuis

 

 

logo_leergeld_algemeen_zoetermeer_eo1

 Onze ambitie

posts-1

Leren door participeren

Wij willen dat iedereen een volwaardige plaats in de Nederlandse samenleving kan krijgen.

Onze kracht

page2_img3

Multidisciplinair

Ons team heeft zowel in het onderwijs als in andere werksectoren veel ervaring.

Vacatures

gallery-10

Docent NT2

Wil je als bevoegde NT2-freelancer bij ons werken? Neem dan contact op met ons.